dimarts, 22 de febrer del 2011

Joves amb futur

Avui he assistit a una reunió informativa de Barcelona Activa per a joves. Tot anava molt bé, fins que ens han parlat del programa SUMA'T al que l'Ajuntament de Barcelona ha decidit anomenar (amb un característic humor negre molt encert): JOVES AMB FUTUR.

Us faré cinc cèntims perquè sapigueu en què consisteix el programa:
1) Tries el sector en el que et vols formar
2) Fas un duríiiissim curs d'aproximadament 400 hores i, amb un esforç sobrehumà, l'aproves
3) Et busquen una empresa que et fa un CONTRACTE LABORAL de 6 mesos.

I ara ve el punt important,

4) REQUISITS D'ACCÉS: tenir entre 16 i 25 anys, saber el que és l'esforç, no haver acabat la ESO o bé haver començat un Cicle Mig i no haver-lo finalitzat, ser útil per la societat i ser un dropo.

Em sembla més que curiós que l'Ajuntament de Barcelona consideri que els JOVES que tenen FUTUR són els que s'adiuen a aquest perfil. Sí, sí, aquells que obrien pots de cola a 3r d'ESO perquè tota la classe s'intoxiqués. O aquells que no van acabar la ESO de les vegades que els van expulsar. O aquells que encara no saben llegir. O bé aquells que a 4t d'ESO encara completaven quaderns de cal·ligrafia.

Com se suposa que s'encoratjarà als que ACTUALMENT estan a la ESO si sense acabar-la tens més possibilitats de treballar i tenir un ofici en aquesta vida que no pas seguint estudiant?

Per què no m'ho van dir que si enlloc de perdre el temps, la vista i els diners cursant estudis universitartis (i transformant-me en una inútil per la societat actual) era molt més útil fer-me la manicura i completar un d'aquests cursos amb els ulls tancats?

TÉ COLLONS EL TEMA.

Totes aquestes reflexions les he fet en veu alta davant l'atenta mirada dels que complien el perfil a la reunió :D

Per cert, no us feu il·lusions, que no he tornat al món blogger. Prefereixo el [SPAM] microblogging [/S].

2 comentaris:

  1. es lo que hay.. como todo en la vida, los ricos son mas ricos los pobres mas pobres, los que han estudiado tienen su titulo y los que no tienen trabajo, otros nos han jodido vivos estamos embargados hasta las cejas... otros hemos sido victimas de acoso escolar = a fracasos escolares, ahora = a crisis 0 espectativas, quien a estado en la universidad bien por él, a terminado una meta pero no tiene trabajo xDDD haha asi que bueno todo esta jodido! ahi que revelarse

    ResponElimina
  2. Ara està obert també a joves amb estudis universitaris o formació professional http://www.barcelonactiva.cat/barcelonactiva/cat/que-es-barcelona-activa/els-programes/18785/Jovesambfutur.jsp

    ResponElimina